Børn 2-6 år: influenzavaccination 2021

Influenzavaccination børn 2021/2022


Som noget nyt er det vedtaget, at man vil tilbyde børn, 2 - 6 årige, en vaccination mod influenza.


Vaccinen der anvendes hedder Fluenz-Tetra, og den administreres som næsespray, der sprøjtes op i begge næsebor. Denne vaccine er specielt udviklet og godkendt til børn. Børnene skal have vaccinen 2 gange med cirka 4 ugers interval.


Det er en gennemprøvet vaccine, som har været på markedet i flere år, og der er en meget fin risikoprofil på  den. Det vil sige at risiko for komplikationer er meget lille, men der kan være lokale gener og lette influenzasymptomer bagefter.


Vaccinen er en såkaldt levende, svækket vaccine, ligesom vi kender det fra MFR-vaccinen.

Levende svækkede vacciner indeholder hele viruspartikler – i dette tilfælde viruspartikler fra fire forskellige influenzastammer, der er behandlet, sådan at de ikke kan give sygdom hos raske personer.

Hos personer med svært nedsat immunforsvar kan levende svækkede vacciner dog i sjældne tilfælde forårsage infektion. Derfor skal de have en anden type vaccine. Og der er der ikke aktuelt tilbud til børn.


Der bliver muligvis leveringsproblemer med vaccinen, men lige nu planlægges vaccination af børnene med aftalt konsultationstid 1/11-21 og 3/11-21, i tidsrummet 16-18. Der skal samtidig aftales tid til den opfølgende 2. vaccination 4 uger efter. Ring gerne til sekretær for tidsbestilling.

Hvis vaccinerne ikke kan leveres, skal vi desværre så flytte tiderne, men lad os nu bare tro på, at vi får de ønskede vacciner hjem.Hold jer orienteret via denne hjemmeside